Wednesday, March 5, 2008

Down

Down..down sgt2..1st test dh sgt truk..ingtkan 2nd test boleh la improve..but everything is getting worse than before..dah la jauh bwh average..Ya Allah..ape nak jadi ni..prof tu wat soalan die ssh sgt ke? ke mmg aku yg mmg x pndi sbjct nih? x pon sume org same pndai. aku je yg malas study. org laen stdy giler2 tp aku maen2..may be sbb tu..aku dah wat yg aku mmpu..n aku admit tu la level aku..takutnye...jadi org corot2 dlm class..malu kan..bajet power tp the fact..hampeh je..lepas ni go on je la..loser pon loser la..dh slalu sgt jd loser..nk gak jd org2 yg brjaya..frust..down..sedih..takut..sume2 yg x best la...Doc V..aku x ready lagi nk blik mlysa..jgn hntr aku balik..

Ya Allah, jika kegagalan hari semalam ini adalah jalan yang terbaik untukku, jadikanlah aku hari ini lebih berjaya dari hari semalam dan jadikanlah hari esokku lebih berjaya dari hari in.
Ya Allah, jika ini jalan yang terbaik untukku, maka Kau rahmatilah ia dan bantulah hamba-Mu yg lemah ini.
Ya Allah, jika inilah yang terbaik untukku, bagilah aku kenal erti rendah diri dan tawaddu' kepada-Mu.
Ya Allah, kau tetapkanlah pendirianku, teguhkan imanku atas jalan yang Kau redhai, jauhkanlah aku dari sifat takabbur, riak, malas dan putus asa.
Ya Allah, jika inilah yang terbaik untukku, kuriniakanlah aku kejayaan di pengakhirannya.

3 comments:

Anonymous said...

Sabar..Sabar..Ini semua ujian daripada Allah :)

Allah knows what is good for us. So, be patient.

sabiey said...
This comment has been removed by the author.
sabiey said...

macam tau je subjek pe nehh..
well, i'm yr classmate...huhhu
(btw, tarikh ko post entry neh mmg hari markah 2nd test kuar..btol,kan?)
relax la bro, i'm facing the same thing too!
instead, i was thinking to say like this, "i'm still strong, not yet a LOSER"