Friday, December 10, 2010

Do I love hotdog that much?

Nashville, Fall 2010

VS

Bukit Jelutong, Summer 2010

Ok siapa menang kalau dua2 ni lawan? Aku pon taktau kenapa aku post benda ni tapi just 1 sentence yang mampu describe "Food makes people happy". Gambar 1st tu masa aku tgh lapar2 masa subuh2 baru habis buat homework. Memang sedap la hotdog kosher tu. Gambar 2nd masa baru balik main futsal pukul 2 pagi mcm tu. Masa balik last summer break. Padehal bersepah2 je mamak kat area rumah aku tu. Saje je nak balik rumah goreng2 sikit. Fyi, hot dog ni dah macam beras dah die punye taraf keperluan kalau kat rumah aku. Memang selalu nye berpacket2 la dalam frig tu. Sekali emak aku beli mesti 5 6 pack (10 per pack). Aku pun taktau la. Maybe adik-beradik aku suke sangat makan hotdog. Kalau keluar pergi mana2 pon confirm kitorang singgah 1901 punye.

Sedap. Serius tak tipu

Actually, dia tak kisah pon food yg macam mane. Janji kita enjoy food tu, kita kenyang then kita happy. Yang itu paling penting. Lapar memang tak best. Lapar boleh buat org stress, down, dan emo tak tentu pasal. Tapi lagi best kalau kita masak sendiri. Baru rasa dia punye self-satisfaction beb.

p/s: Lepas ni kalau aku ada masak yg gempak2 nak letak kat blog la. Kalau letak kat FB nanti kena sumpah-seranah pulak bajet power masak. Hahahaha.

3 comments:

miszainz said...

hotdog?
erk. tlg la ganu. nasi lemak antarabangsa ke. begedil ke. aku bole la lagi terima.
haish. x susa lah ko hidup kat negara org kannn ;)

Cik Bunga Ros said...

salam ziarah.. nampak sedap.. be my follower ok? www.zitainra.blogspot.com (^.^)v

edda syuhada said...

All that food uwm looks yummmmy :D